Waarom luchtverdeelslangen

Van oorsprong werd een luchtverdeelslang toegepast in koelcellen als HACCP-maatregel in de voedingsmiddelenindustrie. Dankzij de textiele luchtverdeelslangen is het namelijk mogelijk om grote hoeveelheden gekoelde of ventilatielucht tochtvrij in een ruimte te brengen zonder condensatieproblemen. Dit is zelfs uitvoerbaar bij lage ruimtetemperaturen. Daarnaast is het eenvoudig om onderhoud aan een luchtsok uit te voeren.

De veranderende toepassing van de textiele luchtverdeelslang

In de laatste 30 jaar hebben airsocks zich sterk ontwikkeld. Dit is te danken aan de voortdurende technologische ontwikkelingen op het gebied van materialen en productiemethoden, maar belangrijker is nog dat de comforteisen ten aanzien van het binnenklimaat in gebouwen sterk gestegen is. Dit heeft ertoe geleid dat in de afgelopen 15 jaar de toepassing van textiele luchtverdeelslangen in allerlei comfortinstallaties sterk in opkomst is geraakt.

Het resultaat is dat airsocks tegenwoordig gemonteerd worden in vrijwel iedere denkbare ruimte. Naast de oorspronkelijke toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, koelcellen en drukkerijen zijn luchtsokken toe te passen in bijna alle denkbare ruimtes zoals kantoren, scholen, behandelkamers, fitnesscentra, zwembaden, theaters, bioscopen, horeca en nog veel meer. Eigenlijk zijn textiele luchtverdeelslangen aan te raden in elke ruimte waar veel mensen zijn, waar goed geventileerd dient te worden en waar u geen tocht wilt hebben!

 Ontvangsthal

 

Luchtverdeelslangen in een ontvangsthal

 Algemene informatie

Een luchtverdeelslang, ook wel airsock of luchtsok genoemd, is een flexibel textiel kanaal met een diameter die kan variëren van Ø 100 tot Ø 1600 mm. De luchtverdeelslang zorgt voor zowel het transport als voor het inbrengen van de lucht in de ruimte. De lengte van de luchtsok kan maximaal circa 100 m zijn, opgebouwd uit delen van 5 tot 10 m die onderling met ritsen worden gekoppeld. Het principe van de textiele luchtverdeelslangen is gebaseerd op het feit dat de statische druk zich in de luchtsok in alle richtingen gelijkmatig voortplant waardoor de uitgeblazen luchthoeveelheid per m² slangoppervlakte overal hetzelfde is.

De luchtverdeelslangen zijn leverbaar in ronde, halfronde en kwartronde uitvoering en zijn in vrijwel elke RAL-kleur leverbaar. Het lage gewicht, vele uitvoeringsvormen en de speciale ophangsystemen van onze airsocks zorgen voor een grote variatie aan toepassingsmogelijkheden!

Luchtverdeelslangen van Euro Air

Euro Air is een van de grootste producenten van textiele luchtverdeelslangen ter wereld. Euro Air bestaat sinds 1991 en is een Deense onderneming. Door continue productontwikkeling bent u met een systeem van Euro Air verzekerd van een goed product met de bijbehorende ondersteuning en garantie.

Kies voor dé specialist voor een tochtvrij binnenklimaat

BLT Luchttechniek is de specialist op het gebied van inblaasoplossingen met textiele luchtverdeelslangen en airsocks om een tochtvrij binnenklimaat te creëren. Al meer dan 25 jaar gebruiken wij onze efficiënte probleembenadering om onze opdrachtgevers van dienst te zijn met montage én een onderhoudscontract van luchtsokken. Bel naar +31 (0) 76 542 76 37 of stuur een e-mail naar info@bltluchttechniek.nl voor persoonlijk advies over uw binnenklimaatproject. 

Euroair

<< Terug