Voordelen van luchtverdeelslangen

 

Tochtvrije luchtverdeling.

Met behulp van luchtverdeelslangen is het mogelijk om de inblaaslucht gelijkmatig en effectief in de ruimte te verdelen. Door middel van onze engineeringssoftware (TBV-Designer TM) is het mogelijk het juiste uitblaaspatroon te bepalen en de luchtsnelheid in de leefzone te berekenen. Wij brengen uw wensen in kaart en passen het systeem hier op aan. Hierdoor is het mogelijk om een tochtvrije ventilatie oplossing te creëren.

 

Flexibele vormgeving.

Alle luchtverdeelslangen worden projectmatig gefrabiceerd en daarom kan er altijd een oplossing "op maat" worden bedacht.  Alle vormen en uitvoeringen zijn mogelijk zonder dat er rekening hoeft te worden gehouden met standaard bochten of t-stukken. Door dit flexibele karakter van luchtverdeelslangen zijn er vele uitvoeringsvormen denkbaar. Rond, halfrond, kwartrond, gereduceerde hoogte, bijna alles is mogelijk. In vrijwel elke lengte, diameter en kleur. Door de verschillende ophangsystemen kan elk systeem vrijhangend, direct tegen het plafond of zelfs verticaal gemonteerd worden. Het is dus mogelijk om voor elk interieur een esthetisch verantwoord ontwerp te maken.

 

Geluiddempend effect.

Er is bij luchtverdeelslangen geen sprake van stromingsgeluid zoals dat bij stalen luchtkanalen vaak wel het geval is. Luchtverdeelslangen genereren nagenoeg geen geluid, alleen wanneer inductie voorzieningen (nozzles / perforaties) worden aangebracht zou hier sprake van kunnen zijn. Door het absorberend vermogen van het geweven materiaal zal juist extra geluidsreductie (ruimtedemping) ontstaan.

 

Geen condensvorming.

Omdat er bij luchtverdeelslangen van geweven materiaal altijd een "luchtschilletje" rond het oppervlak aanwezig is, kan er bij koeling geen condensvorming op het oppervlak optreden. Bij plaatstalen kanalen is dit wel het geval.

 

Hygienisch.

Een textiel luchtverdeelsysteem is een zeer schoon systeem, het doek zelf is namelijk te vergelijken met een extra filter. Bovendien is deze reiniging ook eenvoudig uit te voeren, waardoor het vrij simpel is om altijd schone lucht in te blazen. Het reinigen van kanalen is een veel lastiger, tijdrovender en duurder karwei en wordt daarom vaak "vergeten" met als gevolg: minder schone lucht in de werkomgeving. Diverse onderzoeken en studies hebben aangetoond dat de productiviteit en efficiency in een schone, frisse (werk)omgeving veel groter zijn.

De luchtverdeelslangen zijn gemaakt van Trevira CS, dit materiaal is niet-hygroscopisch en kan dus, ook in zeer vochtige ruimten, geen vocht opnemen. Dit maakt dat het uitermate geschikt is voor HACCP toepassingen.

 

Enegergie- en kostenbesparend.

Door het lage gewicht van de textiele luchtverdeelslangen en de bijbehorende aluminium montagerails, is het systeem veel eenvoudiger te monteren dan een plaatstalen kanalensysteem. Dit levert een aanzienlijke reductie op van de benodigde hoeveelheid montageuren. Bovendien kan het systeem, door het lage gewicht, gemakkelijk tegen een systeemplafond worden geinstalleerd. Zonder gebruik te hoeven maken van extra bouwkundige voorzieningen. Omdat luchtverdeelslangen de toevoerlucht gelijkmatig over de gehele lengte inbrengen en zo zorgen voor een optimale verdeling, is minder energie nodig om de ruimte te koelen of te ventileren.

 

Duurzaam.

De gebruikte materialen zijn getest en gekeurd volgens de Öko-Tex® 100 Standaard en de productie is gecertificeerd volgend ISO 14001.