Zwembad

Vochtigheid en temperatuur compleet in balans met luchtverdeelslangen

In een zwembad worden hoge eisen gesteld aan het gebouw. Naast het energieverbruik zijn er ook voorwaarden gesteld aan de kwaliteit van de ruimtes voor de toeschouwers. Het afregelen van de temperatuur en de relatieve vochtigheid in een zwembad is een hele uitdaging. Zo is het belangrijk dat de ruimtetemperatuur een paar graden hoger is dan de temperatuur van het water. Wanneer dit niet het geval is, zal het met waterdamp verzadigde laagje lucht, dat aan het wateroppervlak hangt, de neiging hebben om op te stijgen. Dit verstoort de vochtbalans in de ruimte.

Luchtverdeelslangen dragen bij aan de optimale condities in een zwembad. Door de afzonderlijke instelbaarheid kunnen verschillende zones optimaal worden bediend met hun eigen klimaatcondities. Boven het water wordt zo een lage luchtsnelheid ingesteld van minder dan 0,15 m/s, die overmatige verdamping voorkomt. De toeschouwers op de tribune hebben hun eigen klimaatzone. Met luchtverdeelslangen worden de temperatuur en luchtvochtigheid tochtvrij beheersbaar. Precies zoals in de voorschiften van het NOC wordt aangedragen.

Een ander groot voordeel is dat de corrosieve chloorlucht geen vat op de installatie heeft doordat de verdeelslangen gemaakt zijn van polyester doek. Door de lage materiaal-, installatie- en onderhoudskosten is dit systeem bij uitstek geschikt voor elk zwembad.

Informeer naar de mogelijkheden. Wij geven u graag meer uitleg!