Scholen

Ventilatie is erg belangrijk om de luchtkwaliteit in scholen te waarborgen. Kinderen in het klaslokaal moeten frisse lucht inademen. Zo blijven ze fris en alert. Een goed binnenklimaat en goede ventilatie zijn hier direct aan gekoppeld. Uit onderzoek blijkt dat in veel klaslokalen (nog steeds) onvoldoende wordt geventileerd. Vooral in de winterperiode worden aanwezige ventilatievoorzieningen nauwelijks gebruikt omdat er anders tochtklachten ontstaan. Het gevolg is dat het bedompt gaat ruiken in het klaslokaal. Dit herinneren we ons allemaal nog wel. Vermoeidheid, onoplettendheid en prikkelbaarheid kunnen het gevolg zijn. Dit is niet bevorderlijk voor de gezondheid en de prestaties van leerlingen en docenten.

Luchtkwaliteit verbeteren in scholen voor een goed binnenklimaat

Voor een goed binnenklimaat is het belangrijk voldoende te ventileren, maar dan wel zoveel mogelijk tochtvrij. Bij het gebruik van traditionele roosters aan wand of plafond ontstaan vaak tochtklachten, evenals bij het openzetten van een raampje. Voor een gelijkmatige en tochtvrije verdeling van de lucht, wordt het beste resultaat bereikt met luchtverdeelslangen van Euro Air. Dit gaat geruisloos en gelijkmatig waardoor tochtklachten tot het verleden horen. Met luchtverdeelslangen bent u verzekerd van een optimaal 'leerklimaat' in scholen dankzij de goede luchtkwaliteit. Een ander voordeel van luchtverdeelslangen in vergelijking met de traditionele roosters is de gunstige invloed op het geluidsniveau. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor toepassing in een klaslokaal. Bovendien kunnen luchtverdeelslangen ook gebruikt worden in combinatie met een CO2-gestuurd variabel volumesysteem.

Wij denken met u mee

Bij BLT Luchttechniek werken wij aan een gezond binnenklimaat dankzij goede luchtkwaliteit voor scholen, kantoorgebouwen en andere woon- en openbare ruimtes. Wij zijn bovendien flexibel inzetbaar zodat u geen alternatieve lokalen voor de leerlingen hoeft te vinden; montage en onderhoud vinden in de avonden of weekenden plaats indien gewenst. Bel naar +31 (0) 76 542 76 37 of stuur een e-mail met uw projectwensen naar info@bltluchttechniek.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie, zie de ISSO 89 publicatie over het binnenklimaat van scholen.