CradleSox: Cradle to Cradle luchtverdeelslangen

CradleSox: Cradle to Cradle luchtverdeelslangen

 

Circulaire Economie

Het aantal consumenten in de wereld stijgt. Daardoor worden grondstoffen om producten te maken steeds schaarser en duurder. Vroeg of laat krijgen we ermee te maken: de circulaire economie. Een economie waarbij we slimmer omgaan met grondstoffen door ze te hergebruiken. Het kabinet zet hier vol op in. Bedrijven moeten in 2030 minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen gebruiken. Dat is hard nodig om klimaatverandering tegen te gaan. Ook draagt dat in belangrijke mate bij aan de doelen van het Klimaatakkoord. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050.

 

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle (C2C) is een ontwerpfilosofie, bedacht door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. Door hen wordt afval gezien als grondstof voor een nieuwe productie. Dit betekent dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Hierdoor komt de cyclus in balans.

 

C2C-certificering

Hoe herken je nu of het product dat jij in je handen hebt helemaal Cradle to Cradle is? Daar is de speciale C2C-certificering voor. Om als fabrikant in aanmerking te komen voor dit certificaat, word je gecontroleerd op de samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

 

CradleSox

BLT Luchttechniek kan tegenwoordig CradleSox® luchtverdeelslangen met C2C certificaat leveren. Dit groene keurmerk garandeert de duurzaamheid van het product en de verantwoordelijkheid die onze fabrikant EuroAir neemt voor de volledige levenscyclus van het product:

  • Alle gebruikte energie in onze Deense productielocaties is 100% duurzaam geproduceerd.
  • Alle gebruikte componenten zijn recyclebaar.
  • De belangrijkste toeleveranciers hebben een verklaring getekend, en zich bereid verklaart om zich te houden te houden aan het “UN Global Compact”.
  • Alle textiele materialen gebruikt voor de luchtverdeelslangen zijn geproduceerd in de EuroAir weverij en gebaseerd op circulair product ontwerp.

Onderdeel van ons Circulaire Cradle to Cradle product CradleSox® is een restitutie-regeling. Deze is afhankelijk van het aantal jaren dat het door ons gemonteerde textiele inblaassysteem dienst heeft gedaan. De regeling is als volgt opgebouwd:

Gebruik 0 tot 10 jaar               : 10% restitutie

Gebruik 10 tot 15 jaar             : 7% restitutie

Gebruik tot einde levensduur   : 5% restitutie

Deze percentages zijn van toepassing op de originele inkoopprijs van het CradleSox® luchtverdeelsysteem en op voorwaarde dat er een nieuw CradleSox systeem word aangeschaft. De eigenaar dient alle verouderde materialen te demonteren, te verpakken en transport gereed te maken. EuroAir en/of BLT Luchttechniek verzorgen dan de verdere afhandeling.

 

BLT Luchttechniek

Met het leveren en monteren van onze CradleSox luchtverdeelslangen voldoet BLT Luchttechniek aan de stijgende vraag naar duurzaamheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen. Hiermee zijn luchtverdeelslangen niet alleen de comfortabelste manier van inblazen maar ook de duurzaamste! Graag vertellen wij wat we voor u kunnen betekenen. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoon 076-5427637 of info@bltluchttechniek.nl