Waarom luchtverdeelslangen?

Oorspronkelijk werden luchtverdeelslangen toegepast in koelcellen c.q. HACCP/voedingsmiddelenindustrie. De reden hiervoor is dat het met luchtverdeelslangen mogelijk is om, ook bij lage ruimte temperaturen, grote hoeveelheden gekoelde of ventilatie lucht tochtvrij en zonder condensatie-problemen in een ruimte te brengen. Daarnaast is het eenvoudig om onderhoud aan de luchtverdeelslangen uit te voeren.

 

Toepassing van luchtverdeelslangen

Door de voortdurende technologische ontwikkelingen op het gebied van materialen en productiemethoden en met het toenemen van de comforteisen ten aanzien van het binnenklimaat in gebouwen, hebben de luchtverdeelslangen zich de laatste 30 jaar sterk ontwikkeld. Dit heeft er toe geleid dat sinds zo'n 15 jaar de toepassing van luchtverdeelslangen in allerlei comfortinstallaties sterk in opkomst is geraakt.

Met als resultaat dat luchtverdeelslangen tegenwoordig in bijna alle denkbare ruimtes toegepast worden. Naast de oorspronkelijke toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, koelcellen en drukkerijen zijn luchtverdeelslangen toe te passen in bijna alle denkbare ruimtes, zoals kantoren, scholen, behandelkamers, fitnesscentra, zwembaden, theaters, bioscopen, horeca .......

Eigenlijk in elke ruimte waar veel mensen zijn, waar goed geventileerd dient te woren en waar je geen tocht wilt hebben!

 Ontvangsthal

 

Luchtverdeelslangen in een ontvangsthal

 

 

Algemene informatie

Een luchtverdeelslang, ookwel airsock genoemd, is een flexibel textiel kanaal met een diameter die kan variëren van Ø 100 tot Ø 1600 mm. De luchtverdeelslang zorgt voor zowel het transport als voor het inbrengen van de lucht in de ruimte. De lengte van de luchtverdeelslang kan maximaal ca. 100 meter zijn, opgebouwd uit delen van 5 tot 10 meter die onderling met ritsen worden gekoppeld. Het principe van de luchtverdeelslangen is gebaseerd op het feit dat de statische druk zich in de luchtverdeelslang in alle richtingen gelijkmatig voortplant waardoor de uitgeblazen luchthoeveelheid per m² slangoppervlakte overal hetzelfde is.

De luchtverdeelslangen zijn leverbaar in ronde, halfronde en kwartronde uitvoering en zijn in vrijwel elke RAL-kleur leverbaar. Het lage gewicht, vele uitvoeringsvormen en de speciale ophangsystemen zorgen voor een grote variatie aan toepassingsmogelijkheden!

 

Luchtverdeelslangen van Euro Air

Euro Air is een van de grootste producenten van luchtverdeelslangen (airsocks) ter wereld. Euro Air bestaat sinds 1991 en is een Deense onderneming. Door continue produktontwikkeling bent u met een systeem van Euro Air verzekerd van een goed produkt met de bijbehorende ondersteuning en garantie.

Euroair

<< Terug